Viisi ihanaa Birman pentua

Meillä on Pyhä Birman pentuja!

Sunnuntaina 12.5.2019 MinMin-kissalaan syntyi viisi tervettä pentua – mikä ihana ajoitus äitienpäiväksi! Pentueessa on kaksi suloista tyttöä ja kolme energistä poikaa. Emo voi hyvin ja koko katras kasvaa kovaa vauhtia.

Pentueen vanhemmista voi käydä lukemassa edellisestä postauksesta Pyhä Birman pennut syntyvät toukokuussa.

Pentueen esikoinen on tyttöpentu Hile, joka on myös pentueen pikkuisin.

Pennut ovat nyt neljän viikon ikäisiä ja alkavat harjoitella kovaa kyytiä kissoiksi oman emon johdolla ja palvelusväen avustuksella. Kaikki pennut ovat väriltään sinitabbynaamioita.

Pennut saavat seuraa ja käsittelyä päivittäin ja elävät minun, mieheni sekä emonsa ja perheemme Minion-birman kanssa kerrostaloasunnossamme Töölössä, Helsingissä.

Pentueen toiseksi vanhin on poikapentu Hopea.

MinMin-kissalan pennut

MinMin-kissalan pentueet ovat tarkkaan suunniteltuja ja harkittuja sekä kovasti toivottuja. Pennut saavat kasvaa ja oppia oman arkemme keskellä kissan tavoille ja niitä käsitellään päivittäin pienestä pitäen sekä totutetaan myös vieraisiin ihmisiin.

Tavoitteeni on kasvattaa sosiaalisia ja rohkeita lemmikkejä. MinMin-Birmat luovutetaan huolella valittuihin koteihin ainoastaan sisäkissoiksi ja mikäli kissa ei tule siitoskäyttöön, toiveeni on, että perhe kastroi/steriloi kissan.

Pennut ovat luovutettaessa:

 • vähintään 12-viikkoisia (todennäköisemmin 13-14 viikkoisia)
 • vähintään 1200 g painoisia
 • rekisteröityjä Suomen Kissaliittoon (FIFE)
 • madotettuja ja kahdesti rokotettuja
 • mikrosirutettuja
 • eläinlääkärin tarkastamia
Pentu Lila on pentueen keskimmäinen ja myös poika.

Pennun ostajalle tarjoan vuoden jäsenyyden Uudenmaan rotukissayhdistyksessä tai vaihtoehtoisesti Pyhä Birman kissa Ry:ssä. Pennut saavat uuteen kotiin mukaansa kattavat hoito-ohjeet, tuttua ruokaa sekä tutun lelun.

Pentueen neljäs pallero on poikapentu Hiekka, joka on toistaiseksi pentueen suurin kaveri.

Kiinnostuitko pennuista?

Kissa elää hyvässä lykyssä jopa 20 vuotta ja kissan ylläpito on melko kallistakin, joten kissan hankintaa kannattaa aina hiukan harkita. Kissa on vaativa lemmikki ja Birma hyvin seurallinen rotu eli kissaan ei kannata päätyä esimerkiksi vaihtoehtona koiralle.

Pentueen kaikille pennuille etsitään hyvät kodit, joissa ne voivat viettää lokoisia kissan päiviä oman palvelusväen kanssa. Yhdelle poikapennuista toivon löytäväni perheen, jossa kissa pääsee myöhempään siitoskäyttöön.

Mikäli kiinnostuit MinMin-kissalan pennuista tai yleisesti Pyhä Birma-rodusta, otathan rohkeasti yhteyttä. Kerron mielelläni lisää pentueesta, emosta ja rodusta sekä yleisesti ajatuksistani kissan pitämisestä ja hankkimisesta.

Jos otat yhteyttä, kuulen samalla mielelläni myös hiukan sinusta:

 • millaista kissaa/lemmikkiä etsit
 • mitä ajatuksia sinulla on kissan pitämiseen liittyen
 • millainen on elämäntilanteesi ja tulevaisuuden suunnitelmasi
 • onko sinulla kokemusta kissoista
 • onko perheessänne jo kissa/muu lemmikki
 • oletko valmis tulevaisuudessa hankkimaan kissalle kaverin, jos perheeseen tulee aluksi vain yksi kissa
Pentu Ruusu on pentueen kuopus ja myös tyttö.

MinMin-Birman varaaminen ja ostaminen

MinMin-kissalan pentuja voi varata vasta tapaamisen jälkeen. Näin perhe pääsee tutustumaan kissoihin sekä oloihin, joissa ne kasvavat ja pääsemme vaihtamaan ajatuksia kasvotusten.

Selvyyden vuoksi; jos olet hankkimassa kissaa yksin, kissan tuleva perhe olet sinä. Perheitä on monenlaisia :)

Ennen sovittua tapaamista kissa on aina alustavasti varattu tapaamaan tulevalle perheelle eli samaa kissaa ei tule katsomaan kaksi kiinnostunutta samaan aikaan. Mikäli ajatuksemme kohtaavat ja perhe on kiinnostunut tarjoamaan MinMin-pennulle kodin, sovitaan varsinaisesta varauksesta. Yhden pennun varausmaksu on 200 euroa. Mikäli varaus peruuntuu pennun varanneen perheen toiveesta, varausmaksua ei palauteta, vaan se menee pennun ylläpitokuluihin.

Pentuja voi tulla katsomaan noin 6 viikon iästä eteenpäin.

Pennun myynnistä tehdään kirjallinen sopimus kasvattajan ja uuden omistajan kesken. MinMin-pennun hinta on 900 – 950 euroa pennusta riippuen. Ennen pennun luovutusta suoritettavasta kauppahinnasta vähennetään varausmaksu.

Kissaveljekset Hopea ja Hiekka

Mikäli haluat kuulla lisää tai olet kiinnostunut MinMin-kissalan pennuista, otathan yhteyttä sanni(a)minmin.fi!